9 Aralık 2011 Cuma

Kerevizli Yılbaşı Salatası


Herkese güzel bir hafta sonu dilerim...

Bu gün ki tarifim yılbaşı sofralarında çok şık duracağına inandığım bir dekorasyon. Ben bu süsleme için kereviz salatasını tercih ettim, ama tabiki siz istediğiniz bir salataya da uygulayabilirsiniz.


Kereviz Salatası
Malzemeler

1 adet orta boy kereviz
1 adet limon
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kahve fincanı mayonez
1-2 diş sarımsak
Tuz

Kerevizimizin kabuklarını soyup, limon sıktığımız suyun içine rendeliyoruz. Limonlu su olması kerevizimizin renginin kararmaması için önemli.

Bir karıştırma kabında yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak ve tuzumuzu karıştırıyoruz. Kerevizlerimizi süzgece alıp, avucumuzla da sıkarak karışımın içine ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyor ve servis tabağına alıyoruz.

Süsleme
Malzemeler

1 adet havuç
4-5 dal maydanoz
15-20 adet nar tanesi
1 çay kaşığı hardal
Mayonez


Havucumuzdan uzunlamasına ince bir dilim kesiyoruz. Bu parça bizim mumumuz olacak. Benim biraz acelem olduğu için mumumun süslemesi çok güzel olmadı ama bir bıçak yardımıyla üzerinde desen amaçlı oyuklar açıyoruz. Ve bu oyukların içine mayonez koyuyoruz.

Mumun yanında erimiş olan parça için havuçtan bıçak yardımıyla çok ince bir kaç parça kesip resimdeki gibi yerleştiriyoruz.

Mumun alevi için, öncelikle havuçtan alev şeklinde bir parça kesiyoruz. Bu parçanın içini de keserek çıkarıyoruz. Elimizdeki parça alevin kontürü olacak. Yerine yerleştirdikten sonra içine çay kaşığı ile hardal koyuyoruz.

Yıl başı çiçekleri için maydanoz yapraklarını resimdeki gibi karşılıklı koyup, ortalarına da birer tane nar tanesi koyuyoruz.

Bence yılbaşı ruhunu yansıtan gerçekten çok hoş bir süsleme oluyor, umarım siz de denersiniz.

Afiyetle..


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık çok şık bir
salata olmuş öpüyorum.

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel olmuş,kereviz salatasına da bayılırım.Yılbaşı sofralarında da böyle salatalar çok hoş duruyor.Ellerine emeğine sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok şık bir salata olmuş süslemesi harika. Ellerine sağlık afiyetler olsun canım.

Unknown dedi ki...

Yine süper bir sunum olmuş
Ellerine sağlık canım..
Kereviz salatasını çok severim..
İyi haftalar canım

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...