9 Ocak 2012 Pazartesi

Türlü Güveç

Karlı bir Ankara sabahından herkese merhaba :) Dün geceden beri burada kar yağıyor ve halen de yağmaya devam ediyor. Bir de benim evim Ankara'nın yüksek bir yerinde olduğundan şu an manzara gerçekten harika :)

Bu gün sizlere vereceğim tarif hem diyet yaparken rahatlıkla yiyebileceğiniz hemde misafirlerinize bile sunabileceğiniz çok lezzetli bir güveç.

Malzemeler

2 adet patlıcan
2 adet kabak
1-2 adet havuç
1-2 adet patates
1 büyük boy soğan
1,5 su bardağı bezelye
1,5 su bardağı kadar taze fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
250-300 gr kuşbaşı et
Tuz

Bu yemek adından da belli olduğu gibi tür tür sebzelerin bir araya gelmesi :) Benim o an evde bu sebzelerim vardı ve ortaya böyle bir karışım çıktı, siz dilerseniz birbirine uyumlu farklı sebzelerde kullanabilirsiniz.

Öncelikle güvecimizi ocağa koyup altı yakıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. Isındıktan sonra içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanları biraz kavurunca etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Bu sırada bütün sebzelerimizi küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.

Sebzelerimizi sertlik sırasına göre, en sert sebzeyi önce ekleyerek ve aralarında bir kaç dakika bırakıp malzemeleri ezmeden kavurarak tüm sebzeleri ekliyoruz. Benim seçtiğim sebzelere göre sırasıyla havuç, patates, fasulye, patlıcan, kabak ve bezelye.

Son olarak salçasını, tuzunu ve biraz da su koyuyoruz. Kaynayana kadar altını açık tutuyor, kaynadıktan sonra orta ateşe getirip üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz.

Bu şekilde türlümüzü pişiriyoruz. Etler güveçte uzun süre de piştiği için isterseniz önceden düdüklüde pişirip ekleyebilirsiniz. 

Afiyetle...


5 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Güveç bizim evde çok sevilir.Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

güveçin tadı herzman başka güzel olur cnaım.çok severim.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık güveçin her
haline bayılırım sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ekmeği bandıra bandıra yemek istiyorum ben bu yemeği..
Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Nefis gorunuyor canim ellerin dert görmezsin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...