29 Nisan 2013 Pazartesi

Tuzlu Kek


Herkese merhaba...

Bugün sizlere gerçekten çok lezzetli bir tarifim var. Tuzlu kek mi desem, ekmek mi bilemedim :)


Malzemeler
3 yumurta
1 kase peynir (karışık peynirlerden olabilir)
1 çay bardağı süzme yoğurt (çok ekşi olmazsa daha iyi olur)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet kıyılmış dereotu
Zevkinize göre biraz taze fesleğen yada taze kekik
2 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytin yağı

Bir çırpma kabına yumurtaları kırıp köpürene kadar çırpıyoruz. Süzme yoğurdu ve zeytin yağını da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Ayrı bir kapta unları, baharatı ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Yumurtaları bu karışıma ekliyoruz. Kıyılmış yeşillikleri ve peyniri de ilave edip karıştırıyoruz. Küçük boy yuvarlak kek kalıbını yağlayıp karışımımızı içine döküyoruz.

Önceden 170 derecede ısınmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Eğer keki kalın döktüyseniz pişme süresi uzayabilir.

Afiyetle...



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çayın yanında da ne güzel gider ellerine sağlık çok güzel olmuş :)

marifet ellerimizde dedi ki...

harıka gorunuyor..ellerıne emeklerıne saglık canım

sarımutfak-hande dedi ki...

tatlı tuzlu her keki severim
ellerine sağlık çok güzel olmuş

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...